Bejelentés


INGATLANJOG blog INGATLAN ADÁSVÉTELI szerződéskötés, Jogi tanácsadás!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
TULAJDONI LAP ellenőrzéssel kezdődik az adásvételi szerződés készítés.

Adásvételi szerződés aláírása előtt biztonsági okokból célszerű megnézni a TULAJDONI LAPOT.

Regisztráció után a TakarNet-en, Ön is hozzáfér ingatlana tulajdoni lapjához, interneten keresztül. A keresés helyrajzi szám, vagy az ingatlan postai címének megadásával indítható.

Ingatlan adásvételi szerződés ellenjegyzés előtt, én leellenőrzöm, tisztelt ügyfeleim által megvásárolni kívánt ingatlan tulajdoni lapját. Az ügyfél költségére (1000 Ft.) lekérem a TakarNet rendszerből az aktuális ingatlan elektronikus tulajdoni lap másolatát.

A Facebookon>> is megtalál, oldalamat kérem ossza meg ismerőseivel!

Kattintson!

Google Plus

TWITTER

Jeletkezzen a zárt INGATLANJOG csoportomba!

Jogszabályellenesen, egyes esetekben a hivatalos ár többszöröséért értékesítenek tulajdonilap- vagy térképmásolatokat egyes weboldalakon - figyelmeztetett a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdai közleményében.

Az FM hangsúlyozta, hogy jogszabályellenes az ingatlan-nyilvántartási adatbázisból lekérdezett adatok, egyebek mellett tulajdoni lap másolat, térképmásolat továbbszolgáltatása, a másolat kiadására kizárólag az ingatlanügyi hatóság és a kormányablak jogosult.

A közjegyzők a tulajdoni lap tartalmáról tanúsítványt állíthatnak ki, amely a hiteles tulajdoni lap másolattal azonos hatályú - írták.

A minisztérium közlése szerint több forrásból is értesült arról, hogy gazdasági társaságok és egyéni vállalkozók által működtetett internetes weboldalakon tulajdoni lap másolatokat, illetve térképmásolatokat értékesítenek.

Az FM tájékoztatása szerint a www.foldhivatal.hu oldalon ügyfélkapus regisztrációt követően érhetik el ingatlan-nyilvántartásban található adatokat. Itt díjfizetés ellenében magánszemélyek is le tudják kérdezni az elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap másolatot (helyrajzi számonként 1000 forint), az e-hiteles tulajdoni lap másolatot (helyrajzi számonként 3600 forint).

A szolgáltatások igazgatási szolgáltatási díjának megfizetése bankkártyás elektronikus fizetéssel történik, a sikeres fizetést követően azonnal hozzáférhető a kért tulajdoni lap másolat. A szolgáltatás semmilyen egyéb költséget, illetve többletdíjat nem tartalmaz, így a feltüntetett díjaknál egyes esetekben 300 százalékkal nagyobb díjat számítanak fel az erre szakosodott weboldalak - áll a közleményben.

Forrás: MTIÜzenetküldés
Tulajdoni lap tartalmával, esetleg tulajdoni lapon nem feltüntetett tulajdonossal kapcsolatban van kérdésem:

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek
Zártkert eladás egyszerűbben!

Nem kell kifüggeszteni, mint a földeladást.

tovább >>


Új INGATLANJOG Blog

Kedves Látogatóim HOZZÁSZÓLÁSSAL kérhet új témáról bővebb infót.. Dr. M.G.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!