Bejelentés


INGATLANJOG blog INGATLAN ADÁSVÉTELI szerződéskötés, Jogi tanácsadás!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Földhivatali Nyilvántartás eljárási és adatszolgáltatási DÍJAI

Díjtáblázat itt található>>

 

A Facebookon>> is megtalál, oldalamat kérem ossza meg ismerőseivel!

Zártkerti ingatlan eladása egyszerűsödött:

A zártkerti ingatlan művelés alóli kivonására irányuló díjmentes eljárás a földhivatalnál indítható meg, a kérelmet az ingatlan fekvése szerint illetékes járási hivatalnál kell benyújtani, 2016. dec. 31.-ig. Az ingyenesség alól kivételt jelent a soron kívüli eljárás kérelmezése, ebben az esetben ingatlanonként 10 000 forint díjat kell megfizetni.

A zártkerti ingatlan művelési ágának megváltozását a tulajdonos(társak) (vagy a meghatalmazott) kérelme alapján vezeti át az ingatlanügyi hatóság.

A kérelem az alábbi nyomtatványon nyújtható be::

Nyomtatvány zártkert átminősítéséhez>>

Bővebben>>

 

Kivételesen közzéteszek itt egy földvásárlással kapcsolatos, közérdeklődésre számottevő kérdést és választ, ami 2015 őszétől már egyszerűbb, a fenti tájékoztatás szerint, ha kérik a művelési ág megváltoztatását.

Tisztelt Ügyvéd úr!

Egy zárt kertben levő kertemet szeretném eladni. Mi az eljárás menete? Az adásvételi szerződés fizetéssel együtt megköthető azelőtt, hogy kifüggesztenék az önkormányzat hirdetőjén?
Köszönettel! L. L.

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐ!
Kérdésére válaszolva  a szerződést valóban meg kell kötni, aláírva 4 példányt elküldeni a jegyzőnek, amiből 1 pl. biztonsági papírra lett nyomtatva. (a biztonsági papírt a földhivatalban szerzi be az ügyvéd) Az ezután következő hosszú idő miatt, a vételárat célszerű az ügyvédjüknél letétbe helyezni. Az eladó pedig a tulajdonjog bejegyzési engedélyét helyezze letétbe ugyanott.
A jegyző a kifüggesztési idő lejárta után  záradékolja a szerződést és megküldi a megyei földhivatalnak. A megyei földhivatal ellenőrzi az iratokat, pl. hogy a vevő földszerzési jogosultságára vonatkozó nyilatkozata rendben van-e. A megyei földhivatal elvileg 15 napon belül megküldi a határozatát a vevőnek. (leterheltség esetén ez hosszabb idő is lehet)
Ezután ki lehet fizetni a vételárat és benyújtani az illetékes földhivatalhoz a bejegyzési kérelmet.
Ha a szerződéskötéstől számított 6 hónapon belül, nem tudják benyújtani a bejegyzési kérelmet, úgy a földhivatal, elutasítja a bejegyzést, és újabb 6600 Ft költséggel lehet a friss dátummal írt szerződést benyújtani. (ezt a szerződéskötés után benyújtott függőben tartási kérelemmel lehet megelőzni.)
Tisztelettel:
Dr Mohos Gábor ügyvédÜzenetküldés
Ingatlan adásvételi szerződés Földhivatali ügyintézéssel, költségekkel kapcsolatban felmerült kérdésem:

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Hírek
Zártkert eladás egyszerűbben!

Nem kell kifüggeszteni, mint a földeladást.

tovább >>


Új INGATLANJOG Blog

Kedves Látogatóim HOZZÁSZÓLÁSSAL kérhet új témáról bővebb infót.. Dr. M.G.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!