Bejelentés


INGATLANJOG blog INGATLAN ADÁSVÉTELI szerződéskötés, Jogi tanácsadás!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
Házastársi közös vagyon megosztás, MAGÁHOZ VÁLTÁS. Ingatlan adásvételi szerződés, vételi ár számítása.

 

Hitellel terhelt közös ingatlant, hogyan lehet igazságosan megosztani?

Számoljunk együtt:

a.)

Közös megegyezéssel értékesítik az ingatlant, az eladási ár előlegből kifizetik a banknak a fennálló hiteltartozást, a maradékon osztoznak, a tulajdoni lapon feltüntetett tulajdoni arányban.

pl. eladási ár 40 MFt

hitel             10 MFt

kapnak         30 MFt / 2 = 15 MFt

(50-50% tulajdonjog esetén)

b.)

Az egyik fél magához váltja a másik fél tulajdonjogát, (a tulajdonostársnak elővételi joga van) oly módon, hogy a forgalmi érték feléből levonja a másik fél hátralévő hitelfizetési kötelezettségét, és ezen az áron köt vele tulajdonjog átruházási szerződést.

A magához váltó fél vállalja a teljes hitelfizetési kötelezettséget. Eljár a banknál a hitelszerződés módosítása, és az elidegenítési tilalom feloldása ügyében. (Mint vevő ő fizeti az ügyvédi és földhivatali eljárási díjat, valamint a bank költségeket és közjegyzői díjat.)

pl. forgalmi érték 18 Mft / 2 = 9 Mft

átvállalt hitel fizetés             - 4 MFt

felek közötti vételár               5 MFt

(ha nem 50-50% volt a tulajdoni hányaduk, akkor értelem szerűen úgy osztoznak a maradékon)

Látható, hogy egyik fél sincs megrövidítve. A viták elkerülése érdekében a valós forgalmi értéket akkor lehet megállapítani, ha már van egy fizetőképes vevő.

Fentiekben, csak a tulajdonjogról beszéltünk. Kiskorú gyermekek  felügyeleti jogát élvező szülő, használati jogot szerezhet, ha válóperben a bíróság ilyen határozatot hoz.

A használati jog, független a tulajdonjogtól.

A válóperben a közös vagyon megosztásáról nem dönt a bíróság, ha erről nem egyeztek meg a felek előre és nem szerepelt a válóper kereseti kérelemben.

A vagyonmegosztást a bíróságtól külön lehet kérni. A bírósági illetékfizetés (6%) miatt, sokkal okosabb megegyezni a volt házastárssal és a válóper keretén belül megosztozni.

4:57. § [A közös vagyon megosztása]

(1) A vagyonközösség megszűnése esetén bármelyik házastárs igényelheti a közös vagyon megosztását. Ha a házasság a házastárs halálával szűnt meg, ez a jog az örököst is megilleti.

(2) Ha a házastársak a házastársi közös vagyont szerződéssel osztják meg, a szerződés akkor érvényes, ha közokiratba vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalták. Ez a rendelkezés nem vonatkozik a közös vagyonhoz tartozó ingók megosztására, ha a megosztást végrehajtották.

(3) Ha a házastársak között nem jött létre szerződés a közös vagyon megosztása tárgyában, vagy az nem terjed ki a vagyonközösség megszűnéséhez kapcsolódó valamennyi igényre, a házastársi közös vagyon megosztását és a rendezetlenül maradt igények elbírálását a bíróságtól lehet kérni.

A házastársi vagyonmegosztásról bővebben>>

A Facebookon>> is megtalál, oldalamat kérem ossza meg ismerőseivel!

Kattintson!

 

TWITTER

Pinterest>>

Jeletkezzen a zárt INGATLANJOG csoportomba!Üzenetküldés
Válás után, a közös ingatlan tulajdonnal kapcsolatban, az alábbi kérdésre szeretnék választ kapni:

E-mail címed:
Szöveg:

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Puskás Juditnak [ 2022-01-15 13:28 ]

Sziasztok Barátaim, Puskás Juditnak hívnak Budapestről, Magyarországról Szakmailag sebész orvos vagyok, 52 éves vagyok, kérem figyelmesen olvassa el a valós életem tanúságait, hogyan állítottam vissza egykori szerelmemet két napon belül gyertyák megosztása után. ima, jó szándékom van itt megosztani a jó hírt Tudd, hogy ez az információ segít valakinek, aki most olvassa, meggyógyítani a megtört szívet, és két napon belül helyreállítani az elveszett szerelem kapcsolatát. Lehet, hogy az én tartózkodásom is hasonló, már évek óta házas voltam Áronnal, a múlt hónapban szakított velem, mindent megtettem, hogy újra szeressen, de hiábavaló volt minden, amit tettem, szerettem volna, ha visszajön. mert volt két közös gyerekünk és annyira szeretem, hogy nem bírom nélküle, mindent megkérdeztem tőle, megígértem, de nem volt hajlandó. Elmagyaráztam a problémámat a munkatársamnak, ő a legjobb barátom, és azt tanácsolta, hogy vegyem fel a kapcsolatot a Drigbinovia Szerelmi varázslattal, ez az egyetlen, ami segíthet, de én az a fajta vagyok, aki soha nem hisz abban, hogy létezik szerelmi varázslat. működhet, nem volt más választásom, mint megpróbálni, küldtem egy üzenetet doctorigbinovia93@gmail.com Email és whatsapp +12162022709 és viber +12066713285. Drigbinovia azt mondta, segíthet visszaszerezni a férjemet, hogy ne aggódjak, hogy minden rendben lesz három munkanap előtt, gondosan követtem minden utasítását, hogy mit tegyek a házamban egy szerelmi varázslat ima közben. az éjszaka. Drigbinovia sugárzott egy varázslatrészletet a szerelemről, és meglepő módon , A második nap 05:00 körül volt. hogy bocsánatot kérjen tőlem, és azt mondta, hogy haza fog jönni, hogy hiányzik neki a családja, annyira izgatott volt, hogy visszafogadtam. Drigbinovia a legjobb módja annak, hogy megmentse a házasságát, csak meg kell próbálnia?
Hírek
Zártkert eladás egyszerűbben!

Nem kell kifüggeszteni, mint a földeladást.

tovább >>


Új INGATLANJOG Blog

Kedves Látogatóim HOZZÁSZÓLÁSSAL kérhet új témáról bővebb infót.. Dr. M.G.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!